Володимир Зеленський і Дональд Трамп / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський і президент США Дональд Трамп потрапили на обкладинку журналу The Week.

Як пише НВ, на обкладинці номера від 27 грудня 2019 року Трамп і Зеленський — частина карикатурного «різдвяного» сюжету, в якому присутні й інші світові лідери та відомі люди.

Читайте такожНа обкладинці Time із Зеленським використали хакерський термін – ЗМІ

Відео дня

Президенти сперечаються і перетягують ракету, перев’язану бантиком. На картці, прикріпленій до ракети підпис «Україні від США». Імовірно, вона символізує американську військову допомогу Україні.

Зеленський і Трамп на обкладинці The Week

Нагадаємо, затримку військової допомоги Україні пов’язують з вимогою президента Дональда Трампа почати розслідування в Україні проти його суперників.

Звинувачення пов’язані зі скандалом навколо телефонної розмови Трампа із Зеленським, яка відбулася у липні 2019 року.

Некомерційна організація Center for Public Integrity оприлюднила документи з подробицями заморозки військової допомоги США Україні.

У них йдеться про те, що адміністрація США доручила призупинити надання військової допомоги Україні через 91 хвилину після телефонної розмови Трампа із Зеленським.

У США триває процедура розслідування, яка може завершитись імпічментом Трампа. Президента США підозрюють у зловживанні владою і перешкоджанні Конгресу в розслідуванні справи про імпічмент.

Палата представників Конгресу США схвалила обидві статті обвинувачення в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Далі питання про імпічмент перейде на обговорення в Сенат, члени якого вирішать, виправдати Трампа чи підтвердити його провину і змістити з посади.

Раніше в цьому місяці президент України Володимир Зеленський потрапив на обкладинку журналу Time.