Зеленський у телефонній розмові висловив співчуття у зв’язку із загибеллю громадян Афганістану в цій катастрофі / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Ісламської Республіки Афганістан Мохаммадом Ашрафом Гані катастрофу літака компанії "Міжнародні авіалінії України" поблизу аеропорту імені Імама Хомейні (Тегеран).

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, Зеленський у телефонній розмові висловив співчуття у зв’язку із загибеллю громадян Афганістану в цій катастрофі.

"Україна щиро поділяє скорботу родин загиблих. Для нас правда – найважливіше", – заявив він.

Відео дня

Зі свого боку президент Афганістану висловив співчуття українському народу, згадавши про загибель дев’ятьох членів екіпажу і двох українських пасажирів.

Зеленський відзначив готовність української сторони максимально долучитися до розслідування причин катастрофи.

"Ми обов’язково надамо всю інформацію про результати розслідування владі Афганістану", – наголосив він.

Читайте такожІран запросив представників інших країн до розслідування катастрофи українського літака

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

9 січня в Україні оголошено днем жалоби у зв’язку з трагедією літака рейсу PS752.