Як і раніше, розглядається кілька версій причин авіакатастрофи / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів чергову нараду оперативного штабу з питань катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Читайте такожКатастрофа літака МАУ в Ірані: у МВС пояснили роль України в розслідуванніЗазначається, що українська група з 45 фахівців уже працює над розслідуванням причин трагедії.

Відео дня

«Відбувається огляд деталей літака, також проводиться збір ДНК родичів загиблих з метою ідентифікації тіл та їхньої подальшої репатріації. Нині вже зібрано матеріал у родичів дев’яти з 11 жертв трагедії. Матеріал інших двох буде зібраний найближчим часом, коли вирішаться логістичні питання», – говориться в повідомленні.

На нараді оперативного штабу наголосили, що розслідування перебуває на надто ранньому етапі, щоб озвучувати конкретні деталі.

«Розглядається кілька версій причин авіакатастрофи», – зазначили в Офісу президента.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини та троє громадян Великої Британії.

Вночі 9 січня до Ірану вирушив літак транспортної авіації Збройних сил України із 45 фахівцями різних галузей, які будуть залучені до з’ясування обставин катастрофи літака авіакомпанії МАУ, що сталася 8 січня в аеропорту Тегерана, та ідентифікації тіл загиблих.

До складу оперативної групи увійшли представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, міністерств оборони, закордонних справ, внутрішніх справ, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».