За словами Гончарука, українські фахівці продовжують пошук речових доказів, пов’язаних із трагедією / фото УНІАН

Українські експерти продовжують пошук речових доказів, пов’язаних зі збиттям літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» біля Тегерана, для встановлення істини.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook.

«Іран заявив, що український пасажирський літак було збито. Це важливий крок у процесі розслідування, яке досі триває. Наші експерти й надалі працюють на місці трагедії з метою детального розслідування причин та остаточного встановлення істини», - написав він.

Відео дня

Читайте також"Наполягаємо на цілковитому визнанні вини": Зеленський відреагував на зізнання Ірану про збиття українського літака

За словами Гончарука, українські фахівці продовжують пошук речових доказів, пов’язаних із трагедією.

«Вони вже спільно з Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран оглянули знайдені «чорні скринькі» та місце зберігання частини фрагментів літака. Також було здійснено розкладку фрагментів літака з метою встановлення повноти знайдених частин Boeing-737-800», - зазначив прем’єр.

Гончарук нагадав, що вже зібрано ДНК-зразки родичів загиблих у авіакатастрофі. Сьогодні зранку електронну ДНК-формулу направлено українським експертам, які працюють на місці трагедії в Тегерані. Фахівці працюють над тим, щоб завершити ідентифікацію і якнайшвидше провести репатріацію тіл загиблих громадян України.

«Біль трагедії не мине. Ми щиро співчуваємо близьким. Україна зробить усе для розкриття всіх деталей трагедії та надасть підтримку родинам загиблих», - додав прем’єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, зранку 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Експерти Міністерства внутрішніх справ та слідчі Національної поліції зібрали ДНК-зразки родичів загиблих українців в авіакатастрофі літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» та передали їх Тегерану.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.