Порошенко викликають на допити на 21 та 24 січня / eurosolidarity.org

Екс-президент України Петро Порошенко прийде на допити до ДБР «за умови належного вручення повісток у відповідності до Кримінального процесуального кодексу України».

Про це повідомляє прес-служба партії «Європейська Солідарність».

Читайте такожПро "держзраду" в Мінську: ДБР викликає Порошенка на два допити й погрожує приводом (відео)

Відео дня

«Публічні «запрошення» на допити, не передбачені жодними нормами КПК, на 21 та 24 січня пролунали через півтори доби після того, як Порошенко забронював квитки для поїздки до Швейцарії туди на 21 і назад на 25 січня. Графік допитів тут же наклали на графік поїздки», - йдеться у повідомленні.

Втім у прес-службі повідомили, що Порошенко скасував візит до Швейцарії, та назвали умови, за яких він прийде на допити.

«Щоб не давати владі приводів для спекуляцій, Порошенко вирішив скасувати цей візит і здати квитки. Однак, явка на допити можлива лише за умови належного вручення повісток у відповідності до Кримінального процесуального кодексу України», - зазначили у прес-службі Порошенка.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради екс-президентом України, чинним народним депутатом Петром Порошенко під час підписання Мінських угод.