Прем'єр виступив за конкурентні, але справедливі зарплати менеджерам / Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив Міністерству економіки, торгівлі та сільського господарства сформулювати пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів і наглядових рад.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, про це стало відомо під час наради з представниками державних підприємств.

"Оплата праці має бути конкурентною і водночас справедливою", - заявив глава Уряду.

Відео дня

Гончарук також повідомив, що непрофільні активи державних компаній, які не приносять прибутків та створюють передумови для корупції, будуть виставлені на продаж

"Непрофільні активи держкомпаній, які плодять корупцію, будуть віддані у приватний сектор. Їх продаж дозволить підвищити ефективність підприємств державного сектору. Зараз до таких активів належать конюшні, свиноферми та інші. Вони заважають компаніям працювати, не приносять прибутків і створюють передумови для корупції. Ми ліквідуємо ці корупційні ризики", - зазначив прем'єр.

Читайте такожГлава "Укроборонпрому" Абромавічус хоче збільшити собі зарплату у 18 разів – Дубінський

Він доручив Мінекономіки завершити роботу і фіналізувати пропозиції щодо підготовки державних замовлень на підприємства. Прем'єр також анонсував запуск програми доступного кредитування під 5-7-9% для людей на відкриття власної справи з 1 лютого.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями, які передбачаються топ-менеджерам НАК "Нафтогаз України" за отримання компенсації від ПАТ "Газпром".

Раніше наглядова рада "Нафтогазу" прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій в 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді, за рішенням якого "Газпром" має виплатити українській компанії 4,6 млрд дол.