Зеленський дав низку завдань прем'єру / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Олексію Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями, які передбачаються топ-менеджерам НАК «Нафтогаз України» за отримання компенсації від ПАТ «Газпром».

Як повідомили у прес-службі Офісу президента України, задачу Гончаруку Зеленський озвучив під час їх зустрічі щодо результату розгляду главою держави заяви глави уряду про відставку.

«Вони повинні не тільки бути прагматичними менеджерами, а й залишатися людьми, знайти вихід з цієї ситуації. Якщо вони не почують вас, тоді вони почують людей, юристів. Чи буде повністю перезавантажено НАК «Нафтогаз». І ми з вами повинні розробити стратегію, як це тоді зробити», – зазначив Зеленський.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада «Нафтогазу» прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій в 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді, за рішенням якого «Газпром» має виплатити українській компанії 4,6 млрд дол.

Читайте такожЗеленський не прийняв відставку Гончарука і вирішив "дати йому шанс"

Суму премії було розділено на дві частини. Першу частину премій на суму 20,7 млн дол. вже було виплачено. Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності «Нафтогазу» за 2017 рік. 

Решта премії виплачуватиметься упродовж трьох років після успішного стягнення з «Газпрому» залишку виграшу (2,6 млрд дол. + відсотки).

14 січня 2020 року виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко повідомив у Facebook, що премії менеджменту компанії за отримані від російського «Газпрому» 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу ще не призначено.