REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив про амбітні плани перетворити Україну на лідера Східної та Центральної Європи.

Читайте такожЗеленський виступив на економічному форумі в Давосі (відео)

Про це сказав повідомив під час виступу на засіданні Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Відео дня

«Наша філософія - перетворити свої проблеми на власну силу. Виклики, які постали перед нами, перед українцями, мобілізують нас, змушують рухатись швидше, надихають робити неймовірне і неможливе. Ми програмуємо себе на позитивне мислення, ми програмуємо себе на амбітні задачі», - заявив він.

«Якою, на вашу думку, є задача для країни, що втратила частину території та є далеко не найбагатшою на старому континенті? Стати лідером – так, стати лідером Східної Європи та Центральної Європи. Це - амбітні плани. Вважаєте це неможливим? Багато світових єдинорогів починали з божевільними ідеями, кількома працівниками та офісом у власному гаражі», - наголосив президент.

Зеленський вважає, що немає нічого неможливого. «За ці роки наша країна зробила декілька кроків назад, але ми не відступали. Ми брали відстань для розбі́гу і рішучого економічного стрибка», - переконаний він.

Глава держави зауважив, що нова українська влада будує рівні правила гри для всіх, очищує судову систему, діджиталізує процеси, втілює життєво важливі реформи та схвалює життєво важливі закони.

«У нас є все, щоб стати успішною країною: сприятливі кліматичні умови, дуже вигідне географічне розташування, невичерпний аграрний та індустріальний потенціал, і наш найцінніший ресурс - неймовірно креативні і дуже талановиті люди, що входять в топ-50 за рейтингом Human Capital Indeх», - додав він.