Президент України Володимир Зеленський \ REUTERS

Президент України Володимир Зеленський закликав переосмислити та оновити правила міжнародної безпеки.

Читайте такожЗеленський виступає на економічному форумі в Давосі (відео)

Про це він повідомив під час виступу на засіданні Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Відео дня

«Шостий рік у моїй країні йде війна. Шостий рік, як Росія анексувала у нас частину території», - заявив він, додавши, що це сталося, незважаючи на «тисячі сторінок міжнародного права» та «сотні організацій, покликаних його захищати».

«Ось така new normality (нова нормальність – УНІАН). Так, світ згуртувався навколо цих питань. Але чи достатньо українцям - загиблим і тим, хто втратив домівки, – чи достатньо їм всесвітньої «стурбованості» та «занепокоєння»? Цього замало», - наголосив Зеленський.

За словами Зеленського, війна, що триває на Донбасі, є одним з прикладів, що нинішня архітектура світу вразлива, а існуючі міжнародні інституції не завжди працюють так ефективно, як цього вимагає сьогодення.

«Світ потребує переосмислення та оновлення правил, особливо – міжнародної безпеки. Світ не може бути згуртованим тільки у Facebook, коли репостить виступ Грети Тунберг, фото жахливих пожеж у Австралії чи збитого українського «Боїнгу». Та чи означає це, що всі зробили висновки? Ні. Бо для більшості через тиждень це втрачає актуальність, а у стрічку вже стукає новий, гучний інформаційний привід», - підкреслив глава держави.