Екс-депутат Держдуми прокоментував зміну куратора бойовиків / фото УНІАН

Відставка помічника президента Російської Федерації Владислава Суркова може свідчити про намір російського президента Володимира Путіна здати "ДНР" і "ЛНР" Україні.

Читайте також"Путін перейшов до плану Б": координатор ІС дав пояснення відставці екс-куратора "ЛДНР" Суркова

Таку думку висловив "Апострофу" колишній депутат Державної Думи Російської Федерації Ілля Пономарьов.

Відео дня

Російський політик вважає, що питання відставки Владислава Суркова вирішилося під час Нормандської зустрічі, яка відбулася в Парижі 9 грудня.

"Ще тоді було зрозуміло за реакцією [Владислава] Суркова, що українська сторона його переграла, адже він пообіцяв [Володимиру] Путіну, що будуть підписані різні документи, а цього всього не сталося... І тому призначили Дмитра Козака, який звільнився від своїх обов'язків в уряді, який відповідав за газові переговори. Щоб він далі розвивав цю лінію ", - припустив Ілля Пономарьов.

За його оцінкою, новий радник Путіна Дмитро Козак на відміну від попередника - не політична людина і не інтриган.

"Козак - точно не та людина, яка буде вибудовувати «ДНР» і «ЛНР». Завдання Козака - зачищати хвости. Те, що призначають Козака, - це на 100 відсотків ознака того, що Путін хоче ... і «ДНР», і «ЛНР» він здасть. Зараз завдання нової людини домогтися максимально прийнятних умов, домовиться... ", - вважає російський політик.