Олександр Данилюк / REUTERS

Команда президента Володимира Зеленського була шокована рішенням Білого дому призупинити військову допомогу Україні.

Про це розповів колишній секретар РНБО Олександр Данилюк в інтерв'ю американському виданню The Daily Beast.

Читайте такожТрамп погрожував Зеленському заморозити всю допомогу Україні – партнер Джуліані

Відео дня

Він розповів про зустріч, що відбулася минулого літа у Вашингтоні, на якій були присутні, в колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон та посол США при ЄС Гордон Сондленд.

"Сондленд у певний момент перервав розмову, озвучивши вимоги Трампа, щоб Зеленський погодився на розслідування проти Байденів. Невдовзі після цього Болтон залишив офіційну зустріч", - зазначив Данилюк.

Екс-секретар РНБО стверджує, що у Білому домі йому і помічникові президента України Андрію Єрмаку чітко дали зрозуміти, що розслідування - це єдиний шлях для розвитку подальших відносин між двома країнами.

За словами Данилюка, про те, що Вашингтон заморозив військову допомогу Україні, він дізнався із американських ЗМІ.

"Я був дуже здивований і шокований. Бо лише за кілька днів до цього у мене була зустріч з Болтоном. Власне, у мене було кілька зустрічей з ним. І ми вели широкі дискусії. Останнє, що я очікував прочитати - це статтю про заморожування військової допомоги", - зазначив екс-секретар РНБО.

При  цьому він також додав, що в команді Володимира Зеленського через це "виникла паніка", а сам президент був упевнений, що сталася якась помилка.

Як повідомляв УНІАН, колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон у своїй книзі підтвердив, що іще в серпні 2019 року військова допомога Україні була заблокована президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом.