Федину чекатимуть у ДБР 12 лютого / фото УНІАН

Народного депутата від "Європейської солідарності" Софію Федину повторно викликали до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

"Оскільки народний депутат України Софія Федина 6 лютого 2020 року не з’явилась за викликом та не повідомила про поважні причини неприбуття, вона повторно викликається слідчим Державного бюро розслідувань за дорученням Генерального прокурора на 11 годину 12 лютого 2020 року для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

В Офісі генпрокурора нагадали, що в разі неявки без поважних причин може накладатися грошове стягнення або застосуватися привід.

Читайте такожВолонтерці Звіробій вручили підозру у ДБР (відео)

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Софія Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

"Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

Читайте такожНардепку Федину викликають до ДБР на 6 лютого для вручення підозри – Офіс генпрокурора

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Того ж дня ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.

26 грудня Генеральна прокуратура повернула в ДБР повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента для усунення недоліків.