Council of Europe/ Ellen Wuibaux

Україна виявилась єдиною країною-членом Ради Європи, яка під час засідання комітету міністрів голосувала проти законопроекту, що дозволить Росії вийти з-під санкційного тиску.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на власні джерела.

Читайте такожЯк Росія може використати свій "новий статус" у ПАРЄ проти України

Відео дня

За інформацією видання, Росія та ще кілька держав утрималися. Водночас всі інші країни, зокрема «група друзів України», підтримали новий санкційний механізм.

Серед причин такої поразки журналісти називають ефективну інформаційну операцію Росії, яка весь час вдавала, що виступає проти нового механізму санкцій. Це також стало потужним аргументом на користь того, щоби не враховувати правки до цього рішення, запропоновані Україною.

Як повідомляв УНІАН, вночі на 30 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи затвердили повноваження делегації депутатів Державної думи Російської Федерації, оскільки РФ сплачує внески й демонструє "прогрес" у виконанні Мінських угод.

За відповідне рішення проголосували 96 представників делегацій у сесійній залі Асамблеї, виступили проти - 44 й утримались - 7. Текст нинішньої резолюції підготував відомий своєю проросійською позицією депутат з Нідерландів Тіні Кокс.

Документ не передбачає запровадження жодних санкцій стосовно російської делегації.