Єрмак заявив, що це буде історичний візит президента Зеленського в США \ president.gov.ua

Дата офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до США поки невідома, але вона може бути оголошена найближчим часом. Крім того, ця поїздка українського лідера стане "історичною".

Читайте такожПомпео запевнив, що тиск на РФ продовжиться для виконання нею положень Мінських угод

Про це заявив помічник президента Андрій Єрмак в ефірі телеканалу "Україна 24". Він зазначив, що держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Києва сказав, що дата "повинна з'явитися найближчим часом". На думку Єрмака, її буде визначено після того, як в Штатах закінчаться всі внутрішні процедури, пов'язані з невдалим імпічментом Дональда Трампа.

Відео дня

"Дат як і раніше немає. Пан Помпео заявив, що вони повинні з'явитися найближчим часом. Я думаю, що у них закінчаться всі внутрішні процедури, пов'язані з імпічментом, і найближчим часом ми повинні отримати дати візиту. Це буде історичний візит президента Зеленського в Сполучені Штати", - зазначив Єрмак.

Помічник українського президента висловив думку, що візит Помпео став ще одним кроком, який свідчить про вихід українсько-американських відносин на новий рівень.

"Було обговорено ряд моментів, пов'язаних з питаннями безпеки, енергетики. Це був ще один крок, який показує, що українсько-американські відносини виходять на новий рівень", - сказав Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, в кінці січня держсекретар США Майк Помпео приїхав до України і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Глава держави заявив, що після справи імпічменту президента США Дональда Трампа українсько-американські відносини стали лише кращими та назвав умову, за якої готовий поїхати до США "хоч завтра".