Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявили, що докладуть усіх зусиль для врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожПомпео пояснив, за яких умов США скасують санкції проти Росії

Про це вони сказали на спільному брифінгу у Мінську, де Помпео перебуває з візитом, повідомляє Радіо Свобода.

Відео дня

«Це якраз те питання, в якому треба брати участь всій Європі, всьому світу для його вирішення. Але в кінцевому підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити його. Все, що ми в Сполучених Штатах зможемо зробити, ми зробимо», – підкреслив Помпео.

Своєю чергою Макей зазначив, що Білорусь готова стати майданчиком для будь-яких зустрічей і переговорів щодо припинення війни на сході України.

«Ми маємо намір, готові і будемо робити все, щоб якомога швидше припинилася криза на сході України. Ми готові надати Білорусь як майданчик для будь-яких зустрічей і переговорів», – сказав Макей.

Він додав, що «білоруська сторона розраховує, що США зіграють свою роль у врегулюванні цієї кризи».

Як повідомляв УНІАН, 31 січня Помпео відвідував Київ, де зустрічався з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, міністром оборони Андрієм Загороднюком, лідерами ділових кіл, громадянського суспільства і релігійними лідерами.

Під час візиту Помпео запевнив, що США продовжать чинити тиск на РФ до виконання нею положень Мінських угод.