Зеленський висловив готовність їхати в США \ president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу за підсумками зустрічі з державним секретарем США Майком Помпео розповів про те, коли буде готовий їхати з офіційним візитом у Вашингтон.

Читайте такожЗеленський заявив про готовність України розвивати нові форми партнерства зі США у сфері безпеки

На думку українського президента, його візит до Вашингтона  - правильна річ і для України, і для Сполучених Штатів. "Правильно для відносин між нашими країнами, правильно дуже для статусу України", - наголосив він.

Відео дня

Президент додав, що часто отримує запрошення відвідати ту чи іншу країну.  За словами Зеленського, професія президента для нього нова, а тому він часто розмовляє із міністром закордонних справ Вадимом Пристайком щодо користі від таких іноземних поїздок.

"Якщо ми можемо про щось дуже важливе домовитися, що вигідно обом країнам, перш за все, для України, при всій повазі до Сполучених Штатів. Якщо у нас є предмет важливий цієї розмови крім стратегії і тактики, а дуже важливі речі: про що ми можемо домовитися, про що підписати, що ми можемо взяти, то я готовий їхати завтра (до Білого Дому – Ред.)", - підсумував Зеленський. 

У свою чергу Помпео заявив, що буде знайдено належний час і можливість для зустрічі двох президентів у Вашингтоні. "Ми хочемо запевнити, що це відбудеться в той час, коли ми зможемо добитися суттєвого прогресу", - наголосив Помпео.

Також він додав, що для цього попереду багато роботи. "Наші команди сьогодні обговорили усі можливості. Ми бачимо економічні можливості для прибуття американського бізнесу", - зауважив Помпео.

На його переконання, візит Зеленського до Вашингтона вітатиметься, коли з'явиться така можливість. "Нам вдасться здійснити це. Я впевнений щодо цього", - сказав Помпео.