Прокурори Офісу генпрокурора в приміщенні Державного бюро розслідувань у середу повідомили про підозру народному депутату Софії Федині.

Як повідомляє прес-служба ДБР, Федину підозрюють у погрозі президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю. Розслідування у цій справі здійснюють слідчі ДБР.

Відео дня

"У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років", - заявили у бюро.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Читайте такожПогрози Зеленському: суд зобов'язав волонтерку Звіробій носити електронний браслет

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій. "Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Того ж дня ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.

Читайте такожПогрози Зеленському: нардепа Федину повторно викликали до ДБР

26 грудня Генеральна прокуратура повернула в ДБР повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента для усунення недоліків.

7 лютого слідчий Держбюро розслідувань повторно викликав Федину для вручення письмового повідомлення про підозру за фактами погроз президенту на 12 лютого, оскільки 6 лютого вона не прийшла.