фото УНІАН

Головний свідок у справі про корупцію директора НАБУ Ситника Микола Надейко розповів, як зустрічав на прохання Ситника людей з грошима з окупованого Криму.

Про дивні фінансові операції директора НАБУ Артема Ситника Надейко розповів в інтерв'ю сайту “Страна", повідомляє Обозреватель.

Так, за словами Надейко, Ситник доручив йому зустріти якихось знайомих, які прибули з анексованого Криму.

Відео дня

"Зустріли на кордоні з Кримом, але вже на нашій території. Подружня пара, як я зрозумів з розмови, везла Ситнику гроші, по всій видимості, за продану ділянку в Криму. Що за ділянка і за скільки її продали не знаю, не питав. Ці люди, швидше за все, були посередниками при угоді, якісь його друзі. Ночували у Ситника, а на наступний день він відвозив їх в аеропорт", - розповів Надейко.

Як нагадує видання, раніше журналіст Сергій Іванов писав про угоду сім'ї Ситника в окупованому Криму. Мова йде про ділянку, що його дружина оформила на себе по російському законодавству і продала за 900 тисяч російських рублів. У 2015 році Ганна Ситник, дружина Артема Ситника, дає доручення на право відчуження майна громадянці РФ Небивайловій. У той же день Артем Ситник дав своїй дружині згоду на відчуження зазначеної ділянки. А вже 1 серпня 2017 реєстраційними органами окупаційної влади РФ м. Севастополь зареєстровано право власності Ситник Ганни Миколаївни на земельну ділянку площею 0,0416 га в Севастополі. У той же день Ситники через посередника продали ділянку за 900 000 російських рублів, з яких 6600 російських рублів сплатили до російського бюджету у вигляді мита. У декларації Артема Ситника ці операції відображені не були.

Також наголошується, що Микола Надейко є радником сестри бізнесмена Олега Бахматюка, проти якого Артем Ситник, визнаний судом винним у корупції, відкрив кримінальні справи. Сам бізнесмен в інтерв'ю заявляв, що мотиви тиску на свідка і особистої помсти за визнання Ситника корупціонером і стали причиною переслідування Бахматюка з боку НАБУ.