Зеленський зробив попередження тим, хто спекулює на проблемах коронавірусу / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повністю готова забрати своїх громадян із закритого на карантин китайського міста Ухань, а також попередив про спроби певних політиків маніпулювати цією темою.

Читайте такожАвакову соромно за громадян, які не хочуть пускати своїх земляків з Китаю

Під час брифінгу Зеленський наголосив, що ситуація з евакуацією українських громадян повністю контрольована. 

Відео дня

“На жаль, деякі ЗМІ розповсюджують якусь дезінформацію, з приводу того, куди їх везуть, що щось не готове. У нас є декілька варіантів, ми повністю готові. Але найголовніше - ми забираємо наших громадян”, - зазначив він.

Глава держави звернувся до певних неназваних політсил.

“Я хочу звернутися до деяких політичних партій, які звертаються до людей. Ми цю інформацію знаємо завдяки правоохоронним органам. Звертаються до місцевих мешканців, і підбурюють їх перекривати дороги… Ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми з вами”, - зазначив Зеленський.

“З приводу цих політичних, в лапках, “товаріщєй” - хочу вам сказати правду: якщо будете перекривати дороги, і підбурювати людей, ми привеземо всіх наших громадян (а ми обов’язково їх привеземо додому, тому що це наш обов’язок...)... Я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу, у їх особняки”, - підсумував президент. 

Як повідомляв УНІАН, літак для евакуації громадян України з китайського Уханя вилетить у вівторок, 18 лютого, і повернеться в Україну в четвер, 20 лютого. Громадян помістять в обсервацію мінімум на 14 днів. 

Точне місце розміщення евакуйованих не повідомляється. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що літак з Уханя прилетить "в один з аеропортів країни".