Аваков показує співробітників у спецкостюмах / скріншот

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розкрив всі подробиці плану евакуації українців з китайського міста Ухань, закритого на карантин через спалах коронавірусу.

Читайте такожФахівці пояснили, чи можна заразитися коронавірусом через посилки з Китаю (відео)

Відео презентацій Авакова в ефірі програми "Свобода слова" опублікувала прес-служба МВС України. 

Відео дня

Міністр розповів, що на борту літака, який відправиться в Ухань, буде 16 членів екіпажу, а також поліцейські, лікарі, військовослужбовці і співробітник консульської служби. Після польоту всі вони будуть відбувати карантин разом з евакуйованими громадянами.

Перед вильотом з Китаю громадяни ще раз пройдуть медичний контроль. В Україні літак зустрінуть спеціальні сили ДСНС. Людей відвезуть на табір для обсервації спеціальною автоколоною.

Громадян у карантині забезпечать усім необхідним. Всі співробітники, які будуть контактувати з ними, отримають костюми бактеріологічного захисту. Аваков показав, як вони будуть виглядати, запросивши в студію двох співробітників ДСНС. 

"Всі наші співробітники будуть забезпечені таким комплектом спецодягу. Він повністю захистить від процедур, які будуть проводитися. Так будуть одягнені всі, починаючи від водія в автобусі і закінчуючи медиками та людьми, які будуть забезпечувати життєдіяльність всього об'єкта, де будуть знаходитися евакуйовані громадяни", - сказав міністр.

За його словами, планується Евакуація до 50 українців і 36 іноземців з країн, які звернулися із запитом допомогти евакуювати їх громадян. Це зокрема Норвегія, Ізраїль, Білорусь, Іспанія, Чорногорія, Аргентина, Домініканська республіка, Еквадор, Коста-Ріка, Панама та інші країни.

Як повідомляв УНІАН, літак для евакуації громадян України з китайського Уханя вилетить у вівторок, 18 лютого, і повернеться в Україну в четвер, 20 лютого. Громадян помістять в обсервацію мінімум на 14 днів. Точне місце розміщення евакуйованих не повідомляється. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що літак з Уханя прилетить "в один з аеропортів країни".