Ілюстрація REUTERS

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко запевняє, що жодних «підкилимних» переговорів щодо поправок до законопроекту про ринок землі не відбувається.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам.

На питання, чи можливий варіант, що в результаті перемовин фракція «Опозиційна платформа - За життя» відмовиться від частини своїх поправок до законопроекту за отримання якихось політичних преференцій, Корнієнко відповів: «Немає жодних таємних переговорів, якихось підкилимних, сепаратних і так далі. Ми ведемо дискусію з колегами з парламенту постійно, закликаємо їх до політичної відповідальності».

Відео дня

Читайте також"Слуги" вигадали, як припинити блокування Ради

Він зауважив, що присвячувати кілька місяців на розгляд одного законопроекту є не дуже ефективним використанням часу парламенту. «Тому ми ведемо дискусію і закликаємо наших колег по парламенту сумлінніше поставитися до цього, проявити політичну відповідальність і прискорити хід розгляду питання», - пояснив Корнієнко.

Перший заступник голови фракції зауважив, що деякі депутати знімають свої поправки. «Вже ми пройшли близько 530, здається, правок за цей час. Це - сьома частина, це - 15%. Це трішки швидше, ніж був наш розрахунковий час про п”ять пленарних тижнів, але усе одно - це мінімум три пленарних тижні», - прогнозує Корнієнко.

На питання про те, що нібито в «ОПЗЖ» можуть зняти 2 тисячі своїх поправок, він відповів: «Ми не ведемо таємних перемовин з «Опозиційною платформою - За життя», з «Батьківщиною» чи з будь-якою іншою фракцією... Підкилимних домовленостей ніхто ні з ким не проводить».

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), який запроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

6 лютого Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту у другому читанні.

18 лютого парламент зупинився на розгляді 480-ї поправки з понад 4 тисяч, що подані до законопроекту.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозує, що парламент вийде на остаточне голосування по законопроекту в середині квітня.