Фото УНИАН

Про це він сказав в інтерв’ю 5 каналу.

Він нагадав, що «Європейський парламент звернувся до Міжнародного кримінального суду про те, що, щоб Гаазький трибунал почав розслідувати ті злочини, які спричинені російською владою на території України». За його словами, йдеться про окупацію Росією Криму та частини Сходу України».

Читайте такожЄвропарламент закликав розслідувати військові злочини під час анексії Криму і конфлікту на ДонбасіПетренко наголосив, що така підтримка України з боку Європейського парламенту «збільшує шанси, що Гаазький трибунал оперативно почне слухати справу проти Путіна і його оточення за вчинення тих злочинів проти людяності, які вони зробили на Сході України, в Криму».

Відео дня

Міністр стверджує, що Україна має «дуже масивну доказову базу». За його словами, матеріалів дуже багато. «Це декілька величезних коробок з відео- і фото доказами стосовно Криму і Сходу України», - підкреслив міністр юстиції.

Читайте такожГПУ готує матеріали для Гааги про злочини Росії, "ЛНР" і "ДНР" проти УкраїниРаніше УНІАН повідомляв, що за словами міністра юстиції Павла Петренка, громадяни України на окупованих територіях можуть подавати позови проти Російської Федерації за порушення їх прав.