Зеленський про генпрокурора Рябошапку: Немає результатів - не повинен обіймати посаду / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що генеральний прокурор Руслан Рябошапка є гарним спеціалістом, але він не показав результат.

Про це Зеленський заявив під час зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу Полтавської області. Захід транслювався Офісом президента у Facebook.

«Я дійсно вважаю, що Руслан (Рябошапка – УНІАН) - гарний спеціаліст, що стосується Генпрокуратури, але я вважаю, що він не показав результату. Я, дійсно, так вважаю, і там немає ніяких пріоритетів – хто товариш, хто не товариш», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожНовим генпрокурором України хочуть призначити Венедіктову - джерело

Як повідомляв УНІАН, 2 березня на засіданні Погоджувальної ради перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував роботу Офісу генерального прокурора та Національного антикорупційного бюро України.

3 березня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору. Ініціаторами документи є ряд депутатів від «Слуги народу», «Опозиційної платформи - За життя» та один позафракційний. Від «Слуги народу», зокрема, це Олександр Дубінський та Максим Бужанський.

Депутати вважають, що «існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді».

Сьогодні, 5 березня, на позачерговому засіданні ВР, що розпочнеться о 18:30, депутати розглянуть питання про висловлення Рябошапці недовіри.