Медведчук вчергове відвідав Москву / УНІАН

У Верховній Раді наголошують, що членів фракції "Опозиційна платформа - За життя" не уповноважували вести перемовини в Росії від імені українського парламенту і відрядження їм не оформлювали.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Апарату ВР, розміщеному на сайті парламенту.

"У зв'язку з численними зверненнями представників засобів масової інформації щодо зустрічей народних депутатів від фракції "Опозиційна платформа - За життя" з представниками Державної думи та президентом Російської Федерації 10 березня повідомляємо, що ці зустрічі відбулися за ініціативи політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Нормальне явище": Медведчук прокоментував своє емоційне вітання з главою СБУ (відео)

У ВР наголошують, що керівництво і представники цієї фракції "не були уповноважені вести перемовини від імені Верховної Ради України, а обговорення ними будь-яких питань під час їхньої поїздки не погоджувалось".

"Крім того, народні депутати, які взяли участь у поїздці до Російської Федерації, відрядження в Апараті Верховної Ради України не оформлювали", - запевняють в Апараті ВР.

Таким чином, заявляють у прес-службі, члени фракції "ОПЗЖ" "здійснили приватну поїздку до Росії і під час зустрічей висловлювали позицію виключно своєї політичної сили".

Читайте такожДепутатку від ОПЗЖ, яка підтримала Росію в ПАРЄ, обрали членом Регламентного комітету Асамблеї

Як ідеться в повідомленнях на сайті "ОПЗЖ", 10 березня в Москві відбулася зустріч делегації партії "Опозиційна платформа - За життя" з депутатами Держдуми РФ. У ній взяли участь Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Ренат Кузьмін і Тетяна Плачкова.

Також Медведчук обговорив з президентом РФ Володимиром Путіним і головою Держдуми В'ячеславом Володіним "створення міжпарламентського об'єднання".