УНІАН

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду підтримати призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора, заявивши, що вперше на цю посаду претендує жінка, але увійде в історію вона як фахова та результативна людина.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив під час виступу на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Читайте такожДепутати вирішили до 3 квітня збиратися на засідання лише за рішеннями Погоджувальної ради

Відео дня

«Враховуючи ситуацію, яка є в нашій державі, необхідність забезпечення безперебійної та високопрофесійної роботи усіх органів державної влади, особливо правоохоронних органів, мною було ініційовано розгляд питання щодо надання згоди на призначення генерального прокурора України», - заявив він, додавши, що вніс на розгляд парламенту подання на призначення Венедіктової на посаду генпрокурора.

«Ірина Валентинівна не потребує особливого представлення – відомий юрист, доктор юридичних наук, у минулому народний депутат, наразі виконує обов’язки керівника ДБР», - зауважив він.

Президент висловив переконання, що «передусім фахові та моральні якості запропонованого мною кандидата дадуть змогу забезпечити стабільну та злагоджену роботу органів прокуратури, викорінення корупції в цій системі та ефективне розслідування гучних кримінальних справ.

«Вперше в історії незалежної України генеральним прокурором може бути жінка, але мені здається, що в історію вона перш за все увійде як фахова та результативна людина. Прошу підтримати», - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора.