Один депутат ВР захворів на Covid-19, щодо ще одного - є підозра / фото УНІАН

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла про стан здоров'я депутатів у зв'язку із ситуацією з коронавірусом.

В коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання щодо стану здоров'я її колег у контексті ситуації з коронавірусом, захворюванням депутата від групи "Довіра" Сергія Шахова та госпіталізацією депутата цієї ж групи Сергія Вельможного, який мав симптоми, схожі на коронавірус, вона повідомила, що результати тесту останнього будуть відомі сьогодні ближче до вечора.

Читайте такожДати проведення позачергового засідання Ради ще немає – "Слуга народу"

Відео дня

"Тест Вельможного буде, результати тесту будуть сьогодні о 17:00. Він дійсно захворів, у нього є температура, але його діагноз ще не підтверджений", - зазначила Кравчук.

Стосовно інших депутатів вона сказала: "Наскільки я знаю, то всі, які з екологічного комітету (до цього комітету входить Шахов - УНІАН), вони досі перебувають на самоізоляції, з ними все гаразд. Ті, які контактували з Шаховим, - також. Якась є інформація про Лукашова з "ОПЗЖ". Але, здається, теж у нього не підтвердилося... Він теж здав тест, ніби не підтвердилося".

На запитання, чи у зв'язку із ситуацією з Шаховим немає планів, аби Верховна Рада точно не збиралася фізично, Кравчук пояснила: "Немає. Бо, наприклад, зараз кількість депутатів, які не на самоізоляції і здорові, набагато більша, ніж 226".

Так, вважає вона, було б "дуже безвідповідально", якби Рада заявила, що не збиратиметься у цій ситуації.

"Але там можуть бути певні обмеження. Наприклад, якщо підтверджується сьогодні увечері діагноз Вельможного, то в принципі, Комітет правової політики, куди він входить, і навіть робоча група по медичному закону, по ідеї, мали би піти на самоізоляцію. А якщо буде ще якийсь випадок в іншому комітеті, то ви розумієте", - сказала Кравчук і додала, що таким чином, теоретично, кількість депутатів, які можуть брати участь в засіданні, може стати меншою за 226, що є мінімальною необхідною кількістю для ухвалення рішень.

Раніше на своїй сторінці у Facebook заступник голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування, депутат від "Слуги народу" Олександр Маріковський повідомив, що 20 березня прийшло підтвердження, що зараження коронавірусом у депутатів та працівників апарату ВР, які здавали аналізи 18 березня, - не виявлено.

"Інші - в процесі", - додав він.

"Значить, у мене також - негативний. Почуваюсь чудово, 36,6. З 18 числа знаходився в повній ізоляції через потенційну загрозу зараження від колеги по комітету Сергія Шахова... Ще 4-5 днів потрібно буде сидіти на карантині і пройти другий тест", - додав депутат.

Як повідомляв УНІАН, у Шахова, який мешкає в Обухівському районі Київської області, після повернення з-за кордону виявили коронавірус.

19 березня Шахов повідомив, що його родичі, дізнавшись про його діагноз, зробили тести, і в його дружини підтверджено захворювання. Вона, за словами Шахова, почувається нормально і перебуває в ізоляції.

20 березня він заявив, що тест на коронавірус його сестри негативний, а результатів тесту дітей ще немає. 21 березня Шахов повідомив, що перебуває в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні.

"Сьогодні мені зробили рентген, який показав незначну пневмонію. За рекомендацією лікарів залишаюся в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні", - написав депутат.

Вельможний повідомив про госпіталізацію разом із сином через наявність у них симптомів коронавірусу.

"Сьогодні (21 березня - УНІАН) з симптомами, схожими на вірус Covid-19, мене та мого сина госпіталізували. Перший тест на коронавірус показав негативний результат. Найближчим часом тест проведуть повторно", - розповів Вельможний у дописі на своїй сторінці у Facebook пізно ввечері 21 березня.

Він додав, що вони з сином перебувають в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні Києва, де пройдуть обстеження.