Позачергове засідання Верховної Ради може відбутися цього тижня / фото УНІАН

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заяляє, що під час анонсованого позачергового засідання Верховної Ради народні депутати будуть забезпечені додатковими засобами захисту: спеціальними масками, окулярами та рукавичками.

Про це Кравчук повідомила в ефірі одного з інформаційних телеканалів.

«Верховна Рада не може ініціювати надзвичайний стан. Верховна Рада зобов’язана зібратися і розглянути це питання у дводенний термін, але тільки після того, як буде або рішення РНБО, або звернення Кабінету міністрів, і після цього буде указ президента, де буде чітко прописано обґрунтування введення надзвичайного стану і конкретно - які обмеження будуть для громадян України та для юридичних осіб після можливого введення надзвичайного стану», - зауважила вона.

Відео дня

За словами Кравчук, сьогодні та завтра буде аналізуватись інформація, яка надходить з різних регіонів. «Проходять селекторні наради з мерами, з головами ОДА. Сьогодні о 15:00 буде ще одне засідання Кабінету міністрів. Виконавча влада якраз має повну інформацію про стан і в різних галузях, і в різних регіонах», - сказала вона.

Читайте такожДепутати не представлені в Раді по епідемії коронавірусу – Разумков

Коментуючи інформацію, що частина депутатів боїться прийти до сесійної зали парламенту через ситуацію з коронавірусом, Кравчук наголосила: «Це дуже відповідальний період для країни, щоб народні депутати боялися прийти та проголосувати. Я думаю, що апарат Верховної Ради та керівництво Верховної Ради забезпечать додаткові засоби захисту, спеціальні маски, окуляри, рукавички – це все може бути забезпечено».

«Навіть для того, щоб гіпотетично прийняти законопроект, який тимчасово дозволить Верховній Раді працювати, голосувати та приймати рішення на комітетах в режимі відеоконференції, як це пропонується в законопроекті першого віце-спікера Руслана Стефанчука, то потрібно хоча б раз зібратися фізично та проголосувати. Після цього можлива дистанційна робота Верховної Ради», - пояснила Кравчук.

Як повідомляв УНІАН, заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк за підсумками онлайн-наради керівників фракцій та груп заявив, що позачергове засідання Верховної Ради може відбутися цього тижня.

В Україні, за останніми даними, зафіксовано 73 випадки інфікування коронавірусом, у тому числі три летальних, одна людина видужала.

Читайте також: