Зеленський домовився з Меркель про допомогу Україні у боротьбі з коронавірусом / фото УНІАН

Україна домовилась з Німеччиною про переспрямування 150 мільйонів євро в межах державного німецького кредиту на боротьбу з коронавірусом.

Читайте такожШмигаль про карантин: Україна не може не працювати піврокуДо такої згоди дійшли президент України Володимир Зеленський та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови, повідомляє Офіс президента України.

«Сторони обговорили ситуацію довкола поширення коронавірусу у світі, а також практичні заходи, які вживаються в обох країнах з метою протидії пандемії. Було домовлено опрацювати можливість налагодження інформаційного обміну, пов’язаного з пандемією, зокрема в частині медичних стандартів, що впроваджуються для лікування хвороби», – говориться в повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що федеральний канцлер позитивно відзначила ухвалення напередодні законів про обіг земель сільськогосподарського призначення та про регулювання банківської діяльності. У цьому контексті вона наголосила на важливості якнайшвидшого завершення переговорів з МВФ щодо нової програми співпраці. Також ішлося про необхідність виділення додаткового фінансування для України з боку Європейського Союзу та Світового банку.

Крім того, Володимир Зеленський поінформував Ангелу Меркель про безпекову ситуацію на Донбасі. Було також обговорено результати останніх консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи. Окремо сторони обговорили перспективи продовження переговорів у «нормандському форматі».

Раніше УНІАН повідомляв, що голова Офісу президента Єрмак назвав головну умову проведення нового «нормандського» саміту.