Бабіков, згідно закону, може очолити ДБР, але тимчасово / УНІАН

Перший заступник директора Держбюро розслідувань Олександр Бабіков, який раніше був адвокатом екс-президента Віктора Януковича, незабаром може тимчасово очолити ДБР.

Про це розповів нинішній в.о. директора Бюро Олександр Соколов, пише УП.

Пояснюючи, чому Бабіков не став керувати ДБР одразу після призначення Ірини Венедіктової генпрокурором, Соколов пояснив: "Деякі бачать конспірологічні теорії, деякі люди оспорюють це питання в суді. Зараз я поясню. Рада призначає Венедиктову генеральним прокурором. У нас в законі написано, що у разі відсутності директора, повноваження виконують перший заступник, заступники почергово по 60 днів".

Відео дня

Читайте також"Йдіть до біса з держслужби": Аваков жорстко пройшовся по ДБР через переслідування Чорновол

"На момент, коли Венедіктову було призначено, Бабіков перебував у відпустці за сімейними обставинами чи на лікарняному, я вже не пам’ятаю. Не було його тиждень. Я був сам. Зібрав юристів, зібрав кадри. Бабіков у відпустці. Його як? Відзивати? А хто має відзивати, Венедіктова вже призначена, вона не може підписувати накази. І було прийняте рішення, оскільки був цей 60-денний термін, я сам на себе підписав наказ, що я приступаю виконувати обов'язки. Бо нікого нема. Т.в.о. директора вже нема, Бабікова нема, є тільки я і більше нікого", - розповів він.

Соколов уточнив, коли саме Бабіков може стати тимчасовим керівником відомства.

Читайте такожПризначений у ДБР екс-адвокат Януковича запевнив, що не втручатиметься у розслідування справ Майдану

"Але питання таке – закінчується 60-денний термін, і "адвокат диявола" Бабіков, як ви всі про нього пишете, стане в.о. директора ДБР. На 60 днів. Якщо не буде обрано інших ще заступників", - сказав чиновник.

Як повідомляв УНІАН, раніше прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов підтвердив, що новопризначений заступник директора ДБР Олександр Бабіков представляв колишнього президента-втікача Віктора Януковича в суді.