Суд відкрив провадження за відповідним позовом / фото УНІАН

В Окружний адміністративний суд Києва надійшов позов про оскарження рішення комісії з визначення переможців конкурсу на посади першого заступника та заступників директора Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Читайте такожГенпрокуратура: заступник директора ДБР Бабіков захищав Януковича в суді (фото)

Відео дня

"Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення конкурсної комісії Державного бюро розслідувань від 10 січня 2020 року про визначення переможців у конкурсі для призначення на посади першого заступника та заступників директора ДБР. Окрім цього, позивач просить суд зобов’язати комісію допустити його до участі у зазначеному конкурсі", - йдеться у повідомленні.

Суд відкрив провадження за даним адміністративним позовом.

Розгляд справи здійснюватиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами, додали у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань», яким передбачено перезапуск ДБР.

Згідно із законом, тодішнього директора ДБР та його заступників повинні були звільнити, а керівників ДБР мала обрати конкурсна комісія.

27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора ДБР та призначив Ірину Венедіктову на посаду т.в.о. очільника ДБР.

16 січня 2020 року у ДБР заявили про завершення конкурсу на зайняття посад першого заступника та заступників директора відомства. Одна посада залишилась вакантною.

20 січня колишнього адвоката Віктора Януковича Олександра Бабікова призначено першим заступником директора Державного бюро розслідувань. 

Заступником керівника Держбюро призначено Олександра Соколова.

Адвокат потерпілих у справах Майдану Євгенія Закревська заявила, що призначення Бабікова першим заступником директора ДБР може призвести до розвалу справ проти Януковича.

28 січня на брифінгу Бабіков запевнив, що за жодних обставин не втручатиметься у розслідування справ Майдану.