Ілюстрація REUTERS

Відсьогодні Україна починає головувати на Форумі по співпраці в області безпеки Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Читайте такожКількість хворих на коронавірус у світі наближається до 2,5 мільйонів осіб

Про це йдеться в коментарі, опублікованому українським зовнішньополітичним відомством, щодо початку головування України на Форумі щодо співробітництва у галузі безпеки ОБСЄ.

Відео дня

"20 квітня Україна приймає від Туреччини головування на Форумі щодо співробітництва у галузі безпеки ОБСЄ. Наша держава буде першою, яка головуватиме на Форумі в онлайн-режимі, з урахуванням ситуації, пов'язаної з пандемією коронавірусу", - заявили в МЗС.

У коментарі зазначається, що українське головування зосередить увагу держав-учасників на необхідності відновлення повного і сумлінного дотримання основоположних принципів ОБСЄ та норм міжнародного права, важливості подальшої спільної роботи над удосконаленням політико-військового інструментарію Організації в умовах нових викликів і загроз і стрімкого технологічного розвитку у військовій сфері.

"Серед пріоритетних питань для розгляду на пленарних засідань - сучасні виклики регіональної та міжнародної безпеки, передусім, гібридні загрози, мілітаризація і перешкоди судноплавству в Азово-Чорноморському басейні, та низка інших питань в рамках мандата Форуму, зокрема, легких озброєнь і стрілецької зброї, виконання резолюцій РБ ООН 1540 (нерозповсюдження зброї масового знищення) та 1325 (роль жінок в питаннях миру і безпеки)", - додали в МЗС.

Читайте також: