с

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

Колишній український політик звинувачує главу держави і київського міського голову в укладення таємної угоди, що стосується нелегального розподілу влади і "усунення" парламенту, передає ТСН.

Читайте такожПортнов повідомив про перенесення суду за своїм позовом проти українських прокурорів через неявку відповідачів

Відео дня

На думку колишнього головного юриста Януковича всі пункти договору були реалізовані, через що, на думку Портнова, українська влада діє "з особливою жорстокістю стосовно опозиційних сил, і вони змогли ізолювати суди".

Як пише Kurier, угода між політиками була укладена в березні 2014 року у Відні. Тому, виходячи з "місця скоєння злочину", екс-чиновник режиму Януковича вважає, що справа знаходиться в компетенції судової влади Австрії, навіть незважаючи на те, що збиток був заподіяний Україні.

Наразі Портнов веде роботу з віденськими адвокатами над заявою про кримінальне правопорушення.

У свою чергу, в органах юстиції не коментують дану інформацію.

Раніше ряд ЗМІ повідомляли про таємну зустріч Порошенка, Кличка і Фірташа перед президентськими виборами в Україні у 2014 році. Сам президент так прокоментував зустріч: "Я ніколи не заперечував дуже коротку і безглузду зустріч із Фірташем під час президентської кампанії. Але я категорично заперечую і заперечив будь-які домовленості - конфіденційні або відкриті - з Фірташем. Цього не було, цього не існує".

Порошенко сказав, що поїхав до Відня разом із Віталієм Кличком на день народження його брата Володимира і нібито випадково натрапив в одному з готелів австрійської столиці на Фірташа.

При цьому сам Віталій Кличко не пам'ятає учасників тієї зустрічі у Відні.