Харьков / city.kharkov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні, 10 липня, під час позачергової сесії ухвалили депутати міськради.

Пропозицію розглянути питання про визнання Росії країною-агресором до Харківської міськради направив голова Харківської ОДА Ігор Райнін.

На попередніх сесіях депутати Харківської міськради двічі відмовлялися внести це питання до порядку денного сесії.

Відео дня

Тоді пропозицію розглянути це питання з голосу вносив депутат міськради Дмитро Маринін.

Сьогодні обговорення питання тривало близько півгодини.

Читайте такожХарківська міськрада знову відмовилася розглядати питання про визнання Росії агресором

Депутат від Комуністичної партії Олексій Перепелиця з трибуни міськради наголосив, що це рішення не лежить в компетенції міськради, а є компетенцією вищих органів влади.

«Нам менше за все потрібно брати участь в цьому театрі політичного абсурду», - сказав Перепелиця. Його також підтримав депутат міськради Андрій Лесик.

Їхні виступи перервали вигуки «Ганьба!» активістів, які перебували в сесійній залі.

У свою чергу, опозиційний у Харківський міськраді депутат Дмитро Маринін наголосив, що він двічі намагався внести це питання з голосу і ще двічі надсилав письмові проекти рішення.

Маринін наголосив, що визнали Росію країною-агресором більшість облрад та міськрад України, тому Харківський міськраді не потрібно протиставляти себе державі.

Ще один депутат Ігор Вировець у виступі підтримав необхідність прийняття цього рішення та закликав виділити 1 млн грн з бюджету міста для допомоги бійцям АТО.

Харківський міський голова Геннадій Кернес, заспокоюючи депутатів, які між собою вступали у словесні перепалки, сказав: «Давайте мовчки вислухаємо, мовчки проголосуємо — і все».

Депутати відмовилися голосувати в поіменному режимі.

Зрештою, за рішення визнати Росію країною-агресором в цілому проголосували 69 зі 100 депутатів міськради. Проти — 4 депутати.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого Харківська міська рада відмовилася включити до порядку денного проект рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором.

Пропозицію внести до порядку денного проект рішення підтримати постанову ВР також з голосу вніс Маринін.

У свою чергу Кернес наголосив, що не є компетенцією Харківської міської ради голосувати за політичні рішення. Крім того, мер підкреслив, що включення питання до порядку денного без розгляду його на комісіях суперечитиме регламенту.