hyser.com.ua

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, сьогодні в рамках візиту урядової делегації України до Варшави підписано Угоду про українсько-польську Раду обміну молоддю.

Читайте такожПольща виділить Україні 100 мільйонів євро на розбудову пунктів пропуску

Документ має на меті налагодити механізм двосторонньої співпраці у справах молодіжних обмінів та співробітництва і поглиблення контактів представників молоді двох країн.

Відео дня

Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща у присутності глав урядів двох країн підписали міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та міністр національної освіти Польщі Йоанна Клюзік-Ростковська.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі з главою уряду Республіки Польща Евою Копач підкреслив, що ця угода дає можливість «створити реальні умови і забезпечити фінансування» для обмінів молоддю.

«Щоб польська молодь приїхала не тільки до Львова й Києва, але й до Дніпропетровська - і настане час, коли вона приїде до Донецька, Луганська і Сімферополя. І щоб українська молодь так само їздила по всій Польщі», - зауважив він.

На переконання Яценюка, це найкращий шлях європейської інтеграції.