REUTERS

Єврокомісар з питань Європейської політики сусідства та з переговорів про розширення Йоганнес Ган не прогнозує, коли може бути запроваджений безвізовий режим для України, але сподівається на позитивний звіт про виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ган заявив під час спільної заяви для преси з президентом України Петром Порошенком.

Читайте такожЮнкер за певних умов сприятиме наданню безвізового режиму України

Відео дня

“Я не можу передбачити, коли може бути запроваджений безвізовий режим для України. Але найвищий рівень оптимізму полягає в тому, що я можу сказати, що сподіваюся на те, що ми отримаємо позитивний звіт про виконання Плану щодо лібералізації візового режиму якнайшвидше”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, діалог між ЄС і Україною щодо візової лібералізації розпочався 29 жовтня 2008 року. План дій з візової лібералізації був представлений Україні 22 листопада 2010 року.

У 2013 році Україна завершила так звану першу фазу імплементації Плану дій щодо лібералізації візового режиму й з вересня 2014 імплементує другу фазу - виконує ті законодавчі акти й рішення, які були прийняті.

За даними МЗС України, експертні місії Євросоюзу з оцінки виконання зобов'язань України для запровадження безвізового режиму працюватимуть в Україні у вересні-листопаді цього року.

Читайте такожУ Німеччині вважають якість українських біопаспортів кращою за аналоги багатьох країн ЄС

18 серпня президент Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером заявив, що Україна передала Єврокомісії звіт про виконання Плану дій з лібералізації візового режиму й очікує на позитивну рекомендацію щодо запровадження безвізового режиму.

У відповідь Юнкер запевнив, що Єврокомісія виконає свою частину зобов’язань і на основі оцінки досягнутого Україною прогресу до 15 грудня представить відповідні рекомендації на розгляд держав Європейського Союзу.