Фото УНІАН

Про це Березюк заяви в ефірі ICTV ввечері 14 вересня, передає Українська правда

"На сьогоднішній день ми залишаємося у коаліції  - лише для того, щоб дати шанс коаліції управляти державою. Є шанс - ми будемо працювати, не буде шансу - ми про це скажемо", - заявив Березюк. 

Він також повідомив, що у ході зустрічі лідерів фракцій коаліції та президента Петра Порошенка обговорювалися кілька ключових питань, зокрема - формат роботи коаліції, судова реформа, тарифи та економічний блок. 

Відео дня

Читайте такожПорошенко закликав парламент скасувати заставу у корупційних справах

"Ми спробували домовитися, що ми повертаємося до режиму роботи "Рада коаліції", який був на початку, шукаємо консолідовані, консенсусні рішення, виходимо в зал і не голосуємо принципові для держави рішення голосами "Опозиційного блоку", - зазначив він.

Також Березюк повідомив, що з президентом обговорювалося питання внесення змін до Конституції у ході судової реформи.

"Якщо ми збираємося вносити зміни щодо судочинства, в цих змінах має буде речення, що ми передбачаємо зміну суддів. Ми повинні закласти те, що судді протягом  року-двох-трьох мають бути змінені. Так, за один день ми 9,5 тисяч суддів не змінимо. Цьогоріч ми маємо точно змінити 300 суддів - чи скільки їх є - вищих апеляційних судів у Києві", - заявив Березюк.

Читайте такожПорошенко про судову реформу: Висновки Венеціанської комісії мають надійти протягом двох тижнів

Окрім цього у ході зустрічі обговорювався економічний блок питань, зокрема - реформа на митниці

"Митниця як решето. За три місяці пропозиції щодо співпраці з британськими та швейцарськими компаніями повністю саботуються керівництвом ДФС  і Кабміном. Митниця служить олігархам і бандитам, але точно не суспільству і державі", - заявив очільник фракції "Самопомочі". 

Також обговорювалося питання тарифів. Як заявив Березюк, вони нараховані непрозоро, "без врахування найважливіших чинників, зокрема й балансу газу, який точно зменшився, а значить, має зменшитися і тариф", - заявив Березюк.

Читайте такожУ Мінрегіоні хочуть ще підвищити тарифи на послуги ЖКГ

Як повідомляв УНІАН, за словами лідера фракції "Самопоміч" Олега Березюка, сьогодні, 15 вересня, Верховна Рада України має розгянути кадрові питання, які стосуються відставки віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського та міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.