Президент України Віктор ЮЩЕНКО завершив офіційний візит до Литви і повертається до Києва, передає кореспондент УНІАН.

Як повідомляв УНІАН, під час візиту відбулася зустріч президентів України та Литви у вузькому колі, засідання Ради президентів України та Литовської Республіки, а також переговори Президента України з прем`єр-міністром та головою Сейму Литви.

Також в рамках візиту В.ЮЩЕНКА було підписано Меморандум між урядами України та Литви про співробітництво в енергетичній сфері, угоду про довгострокову співпрацю у торговельно-економічній, науково-технічній та культурній сферах між Київською обласною державною адміністрації та адміністрацією Вільнюського повіту.

Відео дня

Окрім того, підписано угоду між Міністерством транспорту та комунікацій Литовської Республіки, Міністерством транспорту та комунікацій Республіки Білорусь і Міністерством транспорту та зв’язку України про розвиток перевезень вантажів у напрямку Балтійське море – Чорне море.

Глава Української держави відвідав музей жертв геноциду і відкрив експозицію про Голодомор в Україні 1932-33 рр. та взяв участь у церемонії покладання вінка до Меморіалу полеглим у боротьбі за незалежність Литви.