Усю відповідальність за проведення вакцинації населення в Україні повинен нести міністр охорони здоров`я Василь Князевич. Так вважає науковий експерт Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, екс-заступник міністра охорони здоров’я України Валерій Івасюк.

В ексклюзивному інтерв`ю УНІАН експерт зазначив: "Якби  не померла дитина, так би ніхто й не підняв питання, навіщо ця вакцинація взагалі. Хто у нас знає, скільки українців постраждало від фальсифікованих ліків низької якості, що їх закуповує МОЗ?     

У цій ситуації засвідчено повну деградацію національної системи охорони здоров’я, якою ми послуговуємося щодня".

Відео дня

Коментуючи затримання заступника міністра - головного санітарного лікаря України  Юрія Проданчука, Валерій Івасюк  сказав: "Щодо арешту Юрія Проданчука - то й лідери політичних фракцій вже вголос заявляють, що арешт Проданчука пов’язаний з його причетністю до первинної експертизи отруєння Ющенка (Юрій Георгійович очолював Інститут екогігієни і токсикології ім.Л.І.Медведя, який давав експертну оцінку щодо отруєння Президента). Проданчук є носієм інформації, яка може підтвердити або спростувати заяву Жванії. Арешт позбавив Проданчука можливої участі у пошуку істини.  Порадив би Проданчуку бути чесним і не мовчати. І не брати на себе чужу відповідальність, це також злочин, бо винуватці продовжуватимуть свою справу".

"Скандал з вакцинацією - це просто привід. Проданчук причетний до вакцинального скандалу чисто ситуативно і штучно. Усю відповідальність, згідно з чинним законодавством, несе міністр. Одноосібно і персонально", - вважає експерт.

Матеріал "За що арештували Проданчука і чи кусатиме Україна лікті?" читайте тут