Народний депутат України, член Президії політичної партії “Єдиний центр” Леся ОРОБЕЦЬ пропонує Верховній Раді не йти на літні канікули, доки не будуть прийняті зміни до державного бюджету-2008.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі “Єдиного центру”.

«Сподіваюся, що в уряду вистачить професіоналізму, а в депутатів відповідальності прийняти головний фінансовий документ країни. Держава не може постійно бути заручником коаліційних криз та політичних ігор», - наголосила Л.ОРОБЕЦЬ.

Відео дня

На її думку, країна потребує невідкладних стратегічних заходів, у тому числі зваженої корекції макроекономічних показників на рівні держбюджету.

«Між тим, уряд із незрозумілих причин вкотре повертається до загострення конфлікту між Кабміном і головами обласних державних адміністрацій на ґрунті закликів до стримування цін у ручному режимі», - констатує Л.ОРОБЕЦЬ.

«На жаль, як і місяць тому, «крайньою» у зростанні інфляції уряд намагається зробити місцеву владу, хоча очевидно, що адміністративне втручання в економіку може дати лише короткочасний ефект і надто дорогою ціною: економіка піде в тінь, а якість товарів знизиться» - додала вона.

Л.ОРОБЕЦЬ також не радить впадати в ейфорію від «успіхів» у боротьбі з інфляцією: «Травневі 1,3% мають відверто сезонне пояснення і, водночас, більш ніж удвічі перевищують показники минулих років».

«Якщо ми насправді хочемо, щоб антиінфляційна політика в державі мала довготривалі результати, потрібно налагодити механізм співпраці уряду з губернаторами. Кабмін має навчитися не викликати голів ОДА до Києва задля влаштування публічних розносів, а співпрацювати з ними задля покращення ситуації в регіонах», вважає Л.ОРОБЕЦЬ.