Фото: УНИАН

У Печерському райсуді Києва закликали усі сторони справи щодо колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова припинити перешкоджати правосуддю. Про це йдеться у заяві прес-служби суду.

Читайте такожСитник розповів про безвідповідальність депутатів, що подають заяви в НАБУ

В установі пояснюють, що через регулярну неявку захисників Арбузова на засідання йому намагались призначити захисника в порядку, передбаченому законом. Київському міському центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги доручили надати адвоката.

Відео дня

Проте у суді стверджують, що "починаючи з 05.08.2015 адвокатами, що включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу вчиняються дії, що перешкоджають суду провести розгляд клопотання в розумні строки".

Так, адвокати повідомили про неможливість здійснення захисту за призначенням і відсутність належної кваліфікації для надання правової допомоги.

Згодом призначення Арбузову адвоката доручили Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Однак, призначені адвокати в судові засідання неодноразово не з’являлися, мотивуючи своєю неможливістю узгодити позицію захисту з Арбузовим С.Г., який перебуває в розшуку, що в свою чергу вказує на умисне затягування розгляду справи в визначені законом строки.

Читайте такожПортнов розповів, як українські правоохоронці програли міжнародні процеси проти екс-чиновників

"Наведене свідчить про неодноразові прояви зловживання правом на захист адвокатами, які включені до Реєстру адвокатів та, які надають безоплатну вторинну правову допомогу чим порушується ст. 43 Правил адвокатської етики", - підкреслюють у суді.

Через це у Печерському райсуді Києва закликають всі сторони, що беруть участь у судовому процесі належно виконувати обов’язки та утриматись від перешкоджання правосуддю.

Як відомо, 23 грудня у Генеральній прокуратурі України вважають, що Печерський суд Києва навмисно затягує розгляд клопотання щодо початку процедури заочного засудження колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, який підозрюється у привласненні або розтраті майна в особливо великих розмірах.