фото: УНІАН

Про це глава держави повідомив сьогодні в інтерв'ю телеканалу «Інтер». (останні телефонні переговори лідерів «нормандської четвірки» відбулися в ніч на 24 травня - УНІАН).

За словами Порошенка, під час останньої розмови в «нормандському форматі» левова частина розмови була присвячена розблокуванню діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, були переговори щодо започаткування озброєної поліцейської місії ОБСЄ, яка має стати на лінії розмежування на Донбасі.

Читайте такожВ ЄС назвали заборону Меджлісу "брутальним наступом" на права кримських татар

Відео дня

«Я дійсно підняв питання щодо захисту кримських татар після «судового рішення» Росії про заборону Меджлісу і після тортур, які здійснюються по кримським татарам», - заявив президент.

За словами Порошенка, питання української льотчиці Надії Савченко було вирішено трохи раніше. «А щодо того, коли я точно повірив, що це вже невідворотно, що це відбулося, – я в це повірив, коли оперативний черговий СБУ мені доповів, що літак з Надею торкнувся землі і Свят (прес-секретар президента Святослав Цеголко - УНІАН) через 5-6 хвилин набрав мене по телефону і я вдруге переговорив з Надією і привітав її на українській землі», - зазначив президент.

Читайте такожПорошенко: Тисячі кримських татар, як і 72 роки тому, вимушені залишити рідний Крим

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня підконтрольний РФ Верховний суд Криму визнав об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території РФ.

Позов подала так званий "прокурор Криму" Наталія Поклонська у лютому 2016 року. На її думку, організація кримських татар налаштована на антиросійську діяльність.

Мін'юст РФ також включив Меджліс кримських татар до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.