Прем`єр-міністр України, лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що БЮТ і Партія регіонів не ведуть переговори про створення парламентської коаліції. Про це вона заявила сьогодні в ефірі «5 каналу».

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, Партія регіонів сьогодні активно готується до дострокових виборів у Верховну Раду України.

«Сьогодні, коли зруйнована демократична коаліція Президентом і частиною його команди, Партія регіонів з великим задоволенням йде на вибори. Ніяких переговорів про створення будь-якої іншої коаліції (окрім як між БЮТ, НУ-НС і Блоком Литвина – УНІАН) не ведеться. Партія регіонів радіє такій бездарній політиці, і вони пішли на дострокові вибори», - підкреслила Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

При цьому вона підкреслила, що БЮТ працює над відновленням посиленої демократичної коаліції за участю Блоку Литвина.

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, на сьогодні немає ніякої реакції відносно входження Блоку Литвина в цю коаліцію.

Також вона висловила побоювання, як би «Наша Україна» і Президент Віктор ЮЩЕНКО не вчинили з Володимиром ЛИТВИНИМ так само, як свого часу з лідером Соціалістичної партії України Олександром МОРОЗОМ – практично «виштовхнувши його з демократичної коаліції».

При цьому Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що у разі оголошення дострокових парламентських виборів, БЮТ візьме в них участь і добиватиметься отримання 51% голосів.

На запитання, чи вдасться у разі дострокових виборів змінити закон і запровадити відкриті партійні списки, лідер БЮТ сказала, що у разі оголошення дострокових виборів – часу на це не буде.

Відповідаючи на запитання про те, чи можливе в БЮТ, як в демократичних європейських партіях, переобрання лідера, Ю.ТИМОШЕНКО сказала: «Безумовно... Якщо збереться з`їзд, знайде більш гідного лідера, хто може краще служити Україні, – це право партії і право з`їзду».

При цьому вона підкреслила, що практично всі партії в Україні – лідерського типу і для того, щоб вони перетворилися на партії європейського типу, потрібно попрацювати ще якийсь час, але партії «знищувати не потрібно».