REUTERS

Про це заявив міністр закордонних справ Данії Крістіан Йєнсен, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми не визнаємо результатів виборів на території незаконно анексованого Криму. Мова йде про окупацію частини української території, і ми вважаємо неприйнятним заяву Росії про те, що вибори там "вільні і чесні", - зазначив він.

Читайте такожУ Лаврова вигадали, як провести вибори до Держдуми РФ на території України

Відео дня

У той же час міністр не дав чіткої відповіді на питання, чи може Данія в цілому не визнати результати виборів у Держдуму Росії з урахуванням того, що вони проходять в тому числі і в окупованому Криму.

"У нас є питання до того, що вибори в Росії в цілому вільні і чесні. Але що найголовніше - вибори в Криму неприйнятні. Крим - не частина Росії, Крим - це частина України", - сказав він, відповідаючи на питання.

Нагадаємо, 18 вересня мають відбутися вибори до Держдуми РФ. Виборча кампанія триває і на території Криму, окупованого Росією навесні 2014 року. РФ заявила про намір відкрити в своїх диппредставництвах в Києві, Львові, Одесі та Харкові чотири виборчі дільниці.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентів іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Криму, а також ні за яких обставин не визнавати їхні результати. 10 вересня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України.