Апеляційний адміністративний суд Києва переніс на ранок 14 жовтня розгляд скарги Секретаріату Президента України щодо призупинення дії Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів».

Про це журналістам повідомив представник БЮТ в суді Валерій ПИСАРЕНКО, зазначивши, що засідання продовжиться завтра о 10.00.

Він не уточнив причину перенесення засідання, лише зазначив, що колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання БЮТ щодо відводу голови Судової колегії Михайла МЕЖЕВИЧА.

Відео дня

Такі дії суду В.ПИСАРЕНКО назвав “судилищем”, оскільки, на його переконання, суд діє не в рамках закону, а на користь Секретаріату Президента.

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом БЮТ припинив дію указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів».

Суд також заборонив Центральній виборчій комісії проводити будь-які засідання, пов`язані з організацією позачергових виборів у ВР.

У свою чергу Секретаріат Президента оскаржив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у Апеляційному адміністративному суді столиці.