Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, який збирається очолити блок свого імені на дострокових виборах до Верховної Ради, заявляє, що не веде ніяких переговорів ні з партією «Єдиний Центр», ні з Президентом Віктором ЮЩЕНКОМ у зв`язку з майбутніми виборами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу в мерії.

Так, відповідаючи на запитання, чи правда, що між його блоком і «Єдиним Центром» відбуваються переговори про спільну участь у виборах, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ відповів одним словом: «Ні».

Відео дня

Водночас, за словами мера, він готовий блокуватися з усіма політичними силами, які проповідують християнські принципи, і головним критерієм для нього у виборі політичних партнерів є безпосередньо особа людини-політика, яка очолює політичну силу, і його політична платформа.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ також висловив думку, що бар`єр у три відсотки для проходження у Верховну Раду «дуже великий». Він пояснив, що через це багато політичних сил, які готові захищати інтереси України, залишаються невідомими для українців і не можуть впливати на ситуацію в країні.

Мер також повідомив, що, найімовірніше, його заступницю Ірену КІЛЬЧИЦЬКУ буде включено в список кандидатів у депутати його блоку на вибори до Верховної Ради. «Так, вона піде у Верховну Раду зі мною, якщо не народить одного-двох-трьох дітей. Я їй симпатизую. Вона професійна, глибоко порядна людина», - зазначив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

Він також сказав, що його поки не приваблює посада Президента України.

Так, на запитання, скільки йому потрібно набрати на виборах до Верховної Ради для того, щоб «мітити» в Президенти України, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ відповів: «Президентська влада сьогодні не така ефективна, не така чутлива для людей, як прем`єрська».