Заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО наголошує, що Конституція України забороняє об’єднувати посади Президента країни та лідера партії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам, коментуючи обрання Президента України Віктора ЮЩЕНКА головою політичної партії “Народний Союз Наша Україна”.

«Віктора ЮЩЕНКА переконали, що йому ефективніше бути не Президентом, а лідером партії», - зазначив М.ТОМЕНКО.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 листопада Президента України В.ЮЩЕНКА одностайно обрано головою партії «Народний Союз Наша Україна». До цього В.ЮЩЕНКО був почесним головою «Нашої України».

Прес-секретар глави держави Ірина ВАННИКОВА 29 листопада наголосила, що рішення з`їзду “Народного Союзу Наша Україна» є визнанням Президента України В.ЮЩЕНКА політичним лідером цієї партії.

За її словами, очікується, що у зв`язку із цим рішенням будуть внесені зміни до статуту партії на другому етапі з`їзду цієї політичної сили, де мають бути сформовані керівні органи НСНУ. І.ВАННИКОВА також наголосила, що рішення з`їзду щодо змін у складі керівних органів партії потребує реєстрації у Міністерстві юстиції України.