Міністр праці та соціальної політики України Людмила ДЕНІСОВА вважає своїм завданням на наступний рік зберегти соціальні стандарти на рівні нинішніх.

Про це вона сказала тижневику "Коментарі", відповідаючи на запитання: "Які у Вас плани на наступний рік?".

“Наступний рік буде досить важким і напруженим. Основним завданням, яке зараз стоїть перед нами, - це забезпечити державні соціальні гарантії на рівні не нижчому, ніж у нинішньому році”, - підкреслила Л.ДЕНІСОВА.

Відео дня

Вона запевнила, що питання збільшення пенсій, забезпечення їх стабільної та своєчасної виплати, якість обслуговування пенсіонерів завжди були і будуть пріоритетними напрямами соціальної політики.

“Уряд вживає заходи із забезпечення стабільного функціонування системи пенсійного забезпечення у 2009 році, працює над забезпеченням прозорості пенсійної системи та механізмів управління нею, удосконалює порядок обчислення пенсій з урахуванням особливостей умов праці та інших факторів, що впливають на розмір пенсії, тощо”, - сказала міністр. Вона також пообіцяла, що працюючі пенсіонери обов’язково будуть отримувати свої законні пенсії. “Інформація про те, що працюючі пенсіонери не будуть отримувати пенсію в повному обсязі або взагалі не будуть отримувати, – це лише чутки й провокація”, - додала Л.ДЕНІСОВА.

Також міністр наголосила, що обов’язково будуть збережені розміри державної соціальної допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями, сім’ям з дітьми та на дітей, позбавлених батьківського піклування. “Зараз ми працюємо над можливістю забезпечити додатковий захист цим категоріям українських громадян”, - зазначила Л.ДЕНІСОВА, запевнивши при цьому, що вчасно і у повному обсязі здійснюватимуться й виплати матерям при народженні дитини.

Крім того, на переконання Л.ДЕНІСОВОЇ, у сфері зайнятості активно вирішуватиметься питання працевлаштування безробітних громадян через реалізацію нових інвестиційних проектів, здійснюватиметься перекваліфікація фахівців відповідно до попиту на ринку праці, а також надаватиметься допомога з безробіття. Для забезпечення підтримки роботодавців та збереження кадрового потенціалу підприємств передбачається законодавче впровадження виплат з часткового безробіття, поінформувала вона.

Також у системі соціального захисту відбуватиметься поглиблення адресності чинної Програми житлових субсидій, яка гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг, шляхом упорядкування роботи комісій державних адміністрацій та виконавчих органів в частині призначення населенню субсидій з урахуванням майнового стану сімей, повідомила міністр соцполітики.