Коаліція між БЮТ та Партією регіонів не відбулася через намагання Юлії ТИМОШЕНКО забезпечити собі назавжди посаду прем’єр-міністра.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр ЛАВРИНОВИЧ.

«Головна причина того, що не було позитивних дій як наслідок довгих консультацій, - це прагнення Ю.ТИМОШЕНКО зберегти назавжди посаду прем’єр-міністра і опанувати за допомогою конституційних змін всю повноту влади в державі», - сказав він.

Відео дня

О.ЛАВРИНОВИЧ наголосив, що він міг би наводити довгий перелік пропозицій та гарантій, які давалися Партією регіонів особисто Ю.ТИМОШЕНКО або її уповноваженим представникам. «Але думаю, що це буде непристойно. І до рівня паскудства ми не опускаємося», - сказав він.

При цьому О.ЛАВРИНОВИЧ зауважив, що заява Ю.ТИМОШЕНКО про намір Партії регіонів забезпечити обрання Президента України в парламенті є неправдивою.

«Некоректність і неправдивість тих тверджень, які робила Ю.ТИМОШЕНКО, є настільки очевидними, що навіть не знаю, на що вона сподівалась», - сказав він.

При цьому О.ЛАВРИНОВИЧ нагадав, що в парламенті зареєстровано три проекти закону про внесення змін до Конституції, авторами яких є представники фракції Партії регіонів, і жоден з них не передбачає обрання Президента у ВР.