Технічне переоснащення КПВВ допоможе пришвидшити перетин громадянами лінії розмежування і сприятиме боротьбі із корупцією на пропускних пунктах / Фото УНІАН

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, про це йшлося під час зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Хрістосом Стиліанідесом.

За словами Геращенко, технічне переоснащення КПВВ допоможе пришвидшити перетин громадянами лінії розмежування і сприятиме боротьбі із корупцією на пропускних пунктах.

Читайте такожБойовики із гранатометів обстріляли КПВВ "Мар'їнка"

Відео дня

Крім того, особливу увагу сторони приділили проблемі доступу міжнародних гуманітарних організацій на тимчасово окуповані території, порушенню прав людини на окупованому Донбасі і в Криму, питанню заручників.

"Стиліанідес висловив занепокоєння так званою блокадою, яка, на його думку, ускладнює гуманітарну і економічну ситуацію на Донбасі, а також б'є по цивільному населенню, яке найбільше страждає від конфлікту", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком Стиліанідес запевнив, що допомога з боку ЄС буде продовжуватися доти, доки вона буде потрібною.

«Ми підтримуємо ваші дії в складних умовах, і наша допомога Україні і усім українцям з обох боків лінії розмежування зростатиме», - зазначив він.