Мартиненко також заявив, що не буде впливати на депутатів із

Колишній народний депутат Микола Мартиненко переконує, що не буде просити політичного притулку. Про це Мартиненко заявив у залі суду, пише «УП».

Також Мартиненко зазначив, що не збирається тікати з країни.

"Не дочекаєтеся, я політичного притулку не проситиму - на відміну від ваших керівників (глави НАБУ Артема Ситника   - ред.), зокрема пана Сакварелідзе, з якийм у вашого керівництва добрі відносини", - заявив він. 

Відео дня

Також екс-нардеп пообіцяв, що не впливатиме на депутатів "НФ" та міністра юстиції Павла Петренка.

Читайте такожСуд пішов до нарадчої кімнати ухвалювати рішення про обрання запобіжного заходу Мартиненку

"Я обіцяю на них не впливати. У підозрі вказано, що 5 народних депутатів були моїми помічниками, скажу більше - я ними горжуся", - заявив екс-нардеп. 

Як повідомляв УНІАН раніше, 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата, екс-голову комітету Верховної Ради з питань ПЕК Мартиненка в рамках розслідування справи щодо ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Мартиненку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

За версією слідства, ДП «СхідГЗК» уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-депутату, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого держпідприємству у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі 17,28 млн дол. У САП заявили, що проситимуть суд обрати Мартиненку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 300 млн грн.